כל בעל כרטיס אשראי יודע כי במסגרת היותו הבעלים של כרטיס ויזה או מאסטר כארד הוא זכאי לפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל חינם אשר כל שעליו לעשות על מנת להפעיל אותה ולהכנסה לתוקף הוא לטלפן לחברת האשראי ולהודי לה על מועד נסיעתנו לחו"ל. הטבת ביטוח נסיעות לחו"ל חינם אינה בלעדית לחברות כרטיסי האשראי וכיום יותר ויותר גופים מעניקים הטבה זו - קופת חולים, משרדי הנסיעות ונוספים. מהו הגורם למחווה הנדיבה מצידן של הגופים הללו? ובכן, ביום שבו נבחר לממש הטבה זו נקבל את התשובה.
מאחורי מחוות ביטוח הנסיעות חינם מסתתרים טלפנים ונציגים של חברות אשראי וחברות ביטוח למיניהם המסבירים לנו כי מדובר בפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל בסיסית לחלוטין הכוללת רק את הכיסויים המינימאליים. הנציגים המנוסים יגרמו לנו להבין כי לא כדאי לנו להסתפק רק בכיסויים המינימאליים הכלולים במסגרת ההטבה ועל מנת שנוכל לנסוע לחו"ל בראש שקט כדאי לנו להרחיב את החבילה שתכלול כיסויים נוספים בתמורה לתוספת עלות בגובה מספר דולרים בודדים לכל יום. הבעיה היא שלא פעם תוספת העלות אותה נאלץ לשלם עולה על העלות אותה היינו משלמים על פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל מלאה אם היינו רוכשים את ביטוח הנסיעות ישירות מחברת הביטוח, ללא תיווך חברות כרטיסי האשראי או בעלי עניין נוספים.
אין סיבה להסתכן ולנסוע לחו"ל ללא פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל מאיזשהו סוג בתוקף. עם העלייה למטוס אין לדעת מה צופה לנו העתיד ולצערנו תאונות מצערות מתרחשים מעת לעת ועלינו להיות מוכנים לכל צרה שלא תבוא. במשך השהייה בחו"ל, היעדר כיסוי הוצאות רפואיות במקרה של פציעה יכול לגרור את הנופש לחובות כספיים לא מבוטלים אותם יהיה חייב לשלם ומהם יכול היה להימנע לו רק היה דואג לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל טרם הנסיעה.
כיצד נדע אילו סוגי כיסויים נרצה לכלול כחלק מפוליסת ביטוח הנסיעות לה אנו זקוקים? ראשית, יש להתאים את סוג ביטוח לסוג ואופי הנסיעה לחו"ל. כך למשל, הנוסע לחו"ל המתכנן לקחת חלק בפעילויות ספורט מסוכנות כלשהן (פעילויות אקסטרים) כמו סנפלינג, צניחה חופשית ואפילו סקי זקוק לביטוח נסיעות הכולל שירותי חילוץ והצלה וכיסוי הוצאות רפואיות לנזקי גוף שהתרחשו במסגרת פעילות מסוכנת כלשהי.
מלבד מרכיב הכיסוי הרפואי הנכלל בביטוח הנסיעות, אין להקל בחשיבות ביטוח המטען הנכלל ברוב ביטוחי הנסיעות. מטרת רכיב ביטוח המטען הוא לדאוג למבוטח לפיצוי כספי הולם במקרה של אובדןגניבת מטען במהלך הנסיעה. גובה הפיצוי משתנה ובדרך כלל מוגבל לכמה אלפי דולרים בודדים.
כאמור, עלות הביטוח שונה מחברת ביטוח אחת לשניה אך בדרך כלל סכום הפרמיה היומי, למעט במקרים חריגים, מסתכם במספר דולרים בודדים ליום.
ביטוח נסיעות לחו"ל